9/07/2005

Valimindmehed... ja naine.




Viin praegu läbi tööintervjuusid ja arenguvestlusi kuue toreda inimesega korraga.

ETV ütleb selle kohta nii:

Eesti Televisioon alustab valimisdebattide maratoniga. Esimeses saates on vaatluse all Lõuna- Eesti probleemid - tööpuudus, omavalitsuste politiseerimine ja inimeste turvalisus.

Valimisstuudio külalised on Laine Jänes, Margus Leivo, Jarno Laur, Aadu Must, Helir Valdor Seeder ja Tiit Niilo.


Natuke paha on see, et tervele Lõuna-Eestile on eraldatud ainult üks saade. Tartu probleemide lahendamisest tahaksin eraldi rohkem kuulda ja kõigi linnapeakandidaatide häält tahaksin ise kuulda. Siiski, Laine Jänest kuulen kõva häälega rääkimas esmaskordselt ja Aadu Musta ka.

Peab ütlema, et olen Tartlasena kohalike omavalitsuste valimisel eelistanud ja eelistamas väga tugevalt ühte konkreetset erakonda. Selles mõttes on praegune saade mulle kui valijale väga hariv - kõigil peale Tiit Niilo on üsna tugevad ja asjalikud seisukohad. Ja nagu arvata oligi - need seisukohad ei ole üksteisest liiga kaugel. Sestap valime me täna ikka veel erinevaid füüsilisi inimesi, maailmavaadete erinevust Eesti poliitikas peaaegu, et ei eksisteeri.

Kokkuvõttes, minu hääle saab see erakond, kes:

a) julgeb pealoosungina välja tulla nii Tallinnas kui ka Tartus millegi muuga, peale teede parandamise, ühistranspordi ja bensiinihinna tõusu. Slõuganid imevad - näidake, et teil on rohkem ja erinevamaid prioriteete.

b) suudab tagada olukorra, et nende valimiste võtmes vähemalt kohalike omavalitsuste struktuurides ei otsustaks erinevate poliitikast kaugete positsioonide täitmist kandidaatide erakondlike kuuluvuse järgi. Koolide finantseerimist ei tohi takistada see, et õppealajuhataja on vales parteis. Ametnikega sama lugu.

Kes mõlemad asjad ära teeb, helistage - ma kontrollin üle ja keeran teile hääle paberisse.