2/26/2005

Uudiseid laiast maailmast

Avastasin enda jaoks Mozilla Thunderbirdi nupu latest headlines, mis pakub iga natukese aja tagant klikkajale välja uue selektsiooni ca kolmekümne viimase uudisega.

Kõik lingid paistavad aga BBC-ni välja jõudvat. BBC on aga koos CNN-ga minu teada üsna Blairi poole kaldu ja seega on Iraagist jutustavad lood ääristatud vahvate heroiliste piltidega sõduritest, kes Lähis-Ida lapsi rinnaga toidavad.

Kes viitsib muide sõna võtta ja julgeb mõne suurema uudisekanali kohta objektiivne öelda, võiks mulle siia teada anda. Mina ei tea nendest asjadest mitte midagi, aga olen uudishimulik. Mitte, et seda kallutamatust niiväga taga ajaksin (Eestis ka ju väidetakse, et mõned Partsi, mõned oravate ja ülejäänud Luige poole viltu), aga huvitav on igatahes võrrelda. Et siis paluksin mind harida.

Üks pseudoskandaal ka samal teemal. Vaatan, et uudiste objektiivsuse koha pealt on ka kodumaal hiljuti sõna võetud. Viimaseid hammaste teritajaid selle koha pealt Evelyn Sepa ja Jaanus Piirsalu ühine ülesastumine Kadriorus vastuvõtul. Piirsalu oli millalgi Päevalehe uudistetoimetaja ja kollased poliitanalüütikud nägid selles kohe Savisaare poolse katset sikutada enda poole ühte mõjukatest päevalehtedest. Hapukurgihooaeg tõepoolest...

Tänase päeva tragikoomiline lugu, mille BBCst leidsin on seltskonnakroonika vallast ehk sellest, kuidas Michael Jackson toodi gripilaadsete nähtudega haiglasse ning turvanõuete tõttu evakueeriti superstaari palatist ka üks hingamisaparaadi all olev vanem naisterahvas. Viimane suri aga sellise ringirallitamise peale maha. Nüüd on pahandust kui palju ja Jackson varsti kohtu kaudu paari miljoni võrra vaesem.

Nagu minu seminari juhendaja viimases haiglateemalises seminaris ütles: "Doctors have to act responsibly and follow their Socrates oath." Sain teda parandada ja omal nahal korraks tunda, et nobody likes a wise-ass.