3/29/2005

No kuulge...

Ma olen kuulnud igasugustest tegelastest, kes pole riigiasjade ajamises ega poliitika tegemisel just suuremat sorti eksperdid, aga see kodanik on ikka üle mõistuse...

05.01.05 ilmus postimehes siseminister Margus Leivo murekiri sellest, kuidas ta pole rahul oma uue nõuniku tööga. Noh... arusaadav - Tallinna võimuvahetuse ülejooksikud pidid ju palka saama ja puha. Loodan, et üheski volikogus pole nii palju kiirelt muutuva ilmavaatega inimesi, et neid võimupöörde ajal just ekspertiisivaldkondade järgi valida saab. Tol korral ütles nõunik Vitali Faktulin, et

"Siseministri nõuniku ametikohta täites:

1. osalen «Sinu turvalisuse käsiraamatu» (autor Karl Paks) toimetamises. Raamatu abil juhitakse kodanike tähelepanu erinevatele toimingutele, mis aitavad turvalisustunnet tõsta."

Siin see bestseller nüüd siis on. Karl Paks'i sulest on ilmunud veel teisigi tähelepanuväärseid taieseid nagu "Kuidas võidelda pommiterrorismiga" ja "Välikindlustustööde alused". Vitali Faktulin oli muideks raamatuga vaid toimetamise kaudu seotud.

SEE KÕIK AGA EI VABANDA...

Küsimus ei ole selles, miks Vitali Faktulinit siseministeeriumi palgal hoiti või miks ta ministeeriumis tööl ei käinud või miks ta parteid vahetas - see pool on selge.

Küsimus on, kes valis selle inimese Tallinna volikokku?

Tegemist ei ole retoorilise küsimusega - ma tahan tõesti teada. Kommentaaridesse palun eesnimi, perekonnanimi ja mida kavatsed teha edaspidi patukahetsuse märgiks?

Seniks aga toimetame igapäevaselt hr. Faktulini ja hr. Paksi nõuannete järgi - väldime USA lipu värvides maikadega väljas käimist ja peame meeles, et lõbutüdrukud muutuvad agressivseks kohe peale seda, kui nad aru saavad, et sa neid tüssata üritad.