11/24/2005

Lutikas Ets


Mobis töötades tuleb mul paratamatult kaasa lüüa kõiges, peale otsese programmeerimise, mida ma ei oska, ning nagu alati, on mõned protsessid seejuures lõbusamad või igavamad kui teised. Üks põnevamatest asjadest on aga väikeste toodete valmis tegemine. Ma ei nimeta seda meelega tootearenduseks, sest see termin on kuidagi liiga pika ja aeglase kõlaga. Teenuse valmis tegemine käib hoopis kiiremini - kusagilt tuleb idee, istutakse korraks kokku ja nädala pärast on reaalne rakendus algusest lõpuni olemas.

Niimoodi valminud teenuseid on Mobis palju, kuid meie viimane, üleeile avalikult välja hõigatud uus vidin on esimene, millel ka oma maskott olemas - Lutikas Ets. Mida ja kuidas Ets täpselt Mobis teeb, seda saab igaüks ise uurida nii lutika enda kodulehelt, Mobi ajaveebist kui ka esimestest kasutajate kommentaaridest (näiteks siit, siit ja pika jutu keskel mainib üht kasutusvõimalust ka Linnar).

Olgu lutikaga kuidas on, kuid mina isiklikult naudin ennekõike seda, et väikeseid asju saab hea tahtmise korral endiselt teha ka ilma viietunniste maratonkoosolekuteta, kiiresti ning ennast mitte liiga tõsiselt võttes. Seda viimast, muide, kogesin eelkõige Etsile audioklippide tarvis oma häält laenates :)