2/21/2006

Siit Kuusamo lumistelt nõlvadelt...

Suusatamine on ka tore ja Eesti kuldmedalid on eriti toredad, aga olümpiamängude maiuspalaks minu jaoks on siiski meeste jäähokiturniir.

Vaatasin arvuti ekraanilt ühe silmaga konarlikult striimivat ülekannet Rootsi-Slovakkia mängust ja teise silmaga telekast USA-Venemaa jõuproovi. Kuna esimene sai läbi, saan läpparit kasutada selleks, et kirjutada üks Helga-ütleb-kuidas-on tüüpi oraakellik hokipost.

Alagrupimängud on läbi - mis siis nüüd veerandfinaalides saama hakkab?

Soome vs USA - Soome on seni eksimatult mänginud ning ei ole kordagi alagrupimängude jooksul olnud jooksvalt kaotusseisus. Raske uskuda, et nende teed finaali miski väärata suudaks. Usun, et nad domineerivad tervet mängu.

Rootsi vs Shveits - Rootsi on minu lemmik olnud läbi aegade ja just seepärast on mul eriti kahju, et nende mäng seni võrdlemisi kahvatu olnud. Shveits on seni olnud üllataja, aga lubage mul siin sügavalt subjektiivne olla - usun, et Tre Koronori mehed eesotsas Mats Sundiniga vormistavad üsna veenva võidu.

Kanada vs Venemaa - Kanada on ikka ja alati tugev olnud, kuid sellel turniiril andnud kahjuks oma mänedzherile, Wayne Gretzkyl, piisavalt põhjust silmad maha lüüa. Olgu siis põhjus selles, et koondise noorliikmed ei mängi kohta välja, või mitte - Venemaa imeründajatel saab väga lihtne olema.

Slovakkia vs Tshehhi - üksteise kõri kallal olevad naabrid on alati lõõgastav vaatepilt. Näiteks kujutage ette kui Eesti mängiks Lätiga... oot, see oleks meie poolt üsna inetu vaatepilt. Hmm... või näiteks Venemaaga... Mhhh, see oleks veel inetum... või näiteks Soo... no okei, las see jääb praegu. Igatahes Tshehhi on kuidagi ilmetu olnud. Jaromir Jagr paistab üksi rügavat, Dominaator on vigastatud ja teistel meestel puudub väravanälg nagu ütleb Olle Sildre mängude kommentaatoripuldist. Usun, et Slovakkia rändab siit poolfinaalidesse.

Seega, tahaks väga Rootsi võitu, aga reaalselt saavad poodiumil seisma Slovakkia, Soome ja Venemaa. Kõige kõrgemat astet väärib ehk enim Soome.

Tarkade kogu on rääkinud. Hau.

3 Comments:

At 11:38 AM, Anonymous Anonüümne said...

alagrupimängudest jättis Venemaa ikka võimsa mulje ja mulle tundub küll, et nad saavad varsti omale kullast hambad suhu:)
kuid tõsine lahing hakkab ikkagi alles täna ja ilmselt on ka USAl ja tsehhil midagi paremat varuks hoitud

 
At 11:48 PM, Anonymous Anonüümne said...

Mina ja spordiennustus ootame pingsalt jargmise ringi tulemusi :)

 
At 1:21 AM, Blogger Leopold said...

Kuna ma ei ole üldse kursis selle turniiriga, peale selle et kohalikud nutavad kui kehv vôistkond on, siis ma pakun, et Pôhja-Ameerika meeskondadel finaali asja pole, Venemaa vôtab finaalis Tshehhi üle oma, sest ida-Euroopa rokib.

Sai vist kôik mängud kaetud - ärge tulge siis pühapäeval ukse taha parastama kui midagi hoopis valesti sai. Valge mees ka rääkinud - ootame tegusid.

 

Postita kommentaar

<< Home